Arafat, despre decizia CCR privind portul măştii: Până se publică în Monitorul Oficial, măsurile rămân valabile - Focus Prima TV

Arafat, despre decizia CCR privind portul măştii: Până se publică în Monitorul Oficial, măsurile rămân valabile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat, marţi seară, că, după ce decizia CCR referitoare la portul măştii în exterior se publică în Monitorul Oficial, există o perioadă de 45 de zile în care poate fi remediată problema care a dus la declararea OUG ca fiind neconstituţională.

Pe durata celor 45 e zile aplicarea prevederilor se suspendă „dacă nu se corectează înainte”. Arafat a precizat că în interior masca rămâne obligatorie, iar renunţarea la ea ar fi riscantă. „Este o decizie asupra procedurii (…) lipseşte avizul Consiliului Legislativ care este aviz consultativ, dar obligatoriu să fie luat (…) Până se publică, măsurile rămân valabile, cât va trebui să rămână. După ce se publică, există 45 de zile perioadă de corectare, timp în care se suspendă, asta dacă nu se corectează înainte. La acest moment, până la publicare măsurile rămân valabile, după publicare 45 de zile este timpul în care trebuie corectat ce spune CCR şi trebuie adus în legalitate şi apoi măsurile”, a declarat, marţi seară, Antena 3, Raed Arafat.

Total
0
Shares
Total
0
Share