Argentina legalizează avortul printr-un vot istoric în Parlament. Decizia ar putea fi un semnal și pentru alte țări din America Latină - Focus Prima TV

Argentina legalizează avortul printr-un vot istoric în Parlament. Decizia ar putea fi un semnal și pentru alte țări din America Latină

Argentina a legalizat avortul, printr-un vot istoric în Parlament. Legea are nevoie doar de promulgare de către președinte, dar este doar o formalitate, pentru că șeful statului este unul dintre susținătorii actului normativ.

Din momentul promulgării, în Argentina avortul va fi legal până în săptămâna a 14-a. În prezent, în Argentina, este permis avortul numai atunci când o sarcină rezultă din viol sau pune în pericol viața sau sănătatea femeii. În toate celelalte situații, este ilegal și se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare, scrie CNN.

Votul a fost primit cu urale și cu lacrimi de bucurie de mulțimile de activiști susținători au proiectului, adunați în fața Parlamentului.

În ultimele luni, mișcarea pentru dreptul la avort a primit un impuls uriaș prin sprijinul președintelui Fernández, care a venit la putere în decembrie anul trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share