Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre vaccinare: Fiecare e liber să o facă/ Nu putem interzice, nici nu putem promova/ Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul – Focus Prima TV

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre vaccinare: Fiecare e liber să o facă/ Nu putem interzice, nici nu putem promova/ Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat, marţi, în legătură cu vaccinarea împotriva noului coronavirus, că fiecare este liber să o facă, dar că “nu putem interzice, nici nu putem promova”. El a afirmat că nu se va vaccina deocamdată pentru că are alergie. ”Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul”, susţine prlatul.

“Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competenţa medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur, nici vaccinaţi-vă toţi, nici nu vă vaccinaţi. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală ca să se controloeze, la o trimite, la un specialist. (…) Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialişti”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta susţine că rugăciunea ajută mai mult decât vaccinul.  “Noi suntem vectori de transmitere a vaccinului, noi suntem transmiţători şi ne pare rău că am puşi în situaţia aceasta. Noi transmitem un adevăr revelat absolut pe când medicamentele sunt relative. Este o mare diferenţă între ceea ce propovăduim noi şi ceea ce suntem puşi să facem acum. Patriarhia ne-a dat o recomandare şi normal să ne dea că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toţi oamenii, că asta e menirea mea, nu am luat niciun virus, trebuie să mă îmbolnăvesc de 100 de ori. Dar având în fiecare zi Sfânta Liturghie şi Împărtăşanie, ştim că Împărtăşanie combate toţi viruşii pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. De aceea, nu admitem împărtăşanie cu mai multe linguriţe pentru că este blasfemie, înseamnă să ai necredinţă dacă faci aşa ceva”, a declarat ÎPS Teodosie.

Total
0
Shares
Total
0
Share