Artiștii cer ajutor – Focus Prima TV

Artiștii cer ajutor

Industria culturală din România a ajuns la capătul răbdării. Artiștii independenti critică schema de ajutor de stat a ministerului Culturii, care oferă sprijin doar organizatorilor de evenimente în condițiile în care unii artiști nu mai au bani nici de mâncare. Reprezentanții lor amenință cu proteste dacă nu le vor fi luate în considerare cererile.

Zeci de artiști români s+au adunat intr+o singură voce , care acuză ministerul Culturii de manipulare. Deși au solicitat în nenumărate rânduri să fie ajutați, banii au ajuns doar la organizatorii de evenimente. Aceste fonduri ar urma să fie folosite pentru concerte sau spectacole viitoare. Între timp, spun ei, artiștii independenți se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

În întâlnirile de lucru pe care le-au avut cu reprezentanții statului, cei artistii independenti au cerut o rezolvare. Insă până acum nu au primit niciun răspuns.

Anul trecut lucrătorii independenți, inclusiv artiștii, au primit din partea statului un ajutor financiar de 75% din salariul minim brut. Din această sumă trebuiau să plătească taxele și impozitele. Ceea ce înseamnă aproape 42 la sută, bani care trebuie restituiți până în luna martie a acestui an.

Total
0
Shares
Total
0
Share