Aruncăm peste o tonă de mâncare – Focus Prima TV

Aruncăm peste o tonă de mâncare

Aruncăm mai mult decât consumăm! Asta arată cifrele care ne spun că românii atribuie 40% din bugetul lunar
alimentelor, însă o treime din cele cumpărate ajung la… coș. Nutriționiștii susțin faptul că risipa alimentară poate fi combătută, trebuie doar să vrem. Mai mult, sunt deja și restaurante care s-au alăturat inițiativei și donează mâncarea rămasă.

Fiecare român aruncă în medie 129 de kilograme de mâncare pe an. O cantitate foarte mare, care poate fi totuși
redusă prin diferie metode. Nu mergem la cumpărături când le este foame sau înainte de a pleca, facem o listă cu cele necesare și un amplu inventar în casă, astfel încât să ne asigurăm că nu facem provizii. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile date de nutriționiști.

Nutriționiștii ne propun astfel câteve preparate, pe care le putem improviza din cele mai comune produse rămase
mereu nefolosite în casele oamenilor.

Restaurantele din București s-au alăturat deja inițiativei de reducere a risipei alimentare. Acest patron, de exemplu, a înființat un proiect “Dacă ți-e foame”, unde toți oamenii nevoiași pot primi zilnic mâncare gratuită, după ora 18. Patronul spune că oamenii au fost foarte deschiși și au primit cu bucurie pachetele de mâncare.

Alte restaurante însă, preferă să cumpere atât cât consumă.

Oamenii par totuși să înțeleagă necesitatea risipei alimentare și să nu cumpere mai mult decât mănâncă.

În România există o lege a risipei alimentare din 2016, însă aceasta este ineficientă.

Total
0
Shares
Total
0
Share