Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, criticată pentru lipsa diversităţii la Globurile de Aur, promite o schimbare – Focus Prima TV

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, criticată pentru lipsa diversităţii la Globurile de Aur, promite o schimbare

BEVERLY HILLS, CA – JANUARY 06: The new 2009 Golden Globe statuettes are on display during an unveiling by the Hollywood Foreign Press Association at the Beverly Hilton Hotel on January 6, 2009 in Beverly Hills, California. The 66th annual Golden Globe Awards are scheduled for January 11. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), criticată pentru lipsa diversităţii şi probleme de etică, inclusiv în cazul Globurilor de Aur, pe care le acordă anual, şi-a luat angajamentul de a efectua schimbări ce o vor transforma.

Într-un mesaj publicat sâmbătă seară pe Instagram, HFPA a anunţat că va apela la un expert în diversitate şi egalitate, care va fi consultant pentru politicile asociaţiei. 

„Ne îmbunătăţim eforturile pentru a crea transparenţă în operaţiunile noastre, în vot, proceduri, eligibilitate şi afiliere. Aceştia sunt primii paşi pe care îi vom face în următoarele 60 de zile şi vom desfăşura acţiuni suplimentare bazate pe recomandările care vin din analizele şi aprecierile iniţiale”.

Organizaţia a mai transmis că va creşte sprijinul pentru stagii, mentorat şi programe bursiere pentru studenţii de culoare şi din alte grupuri slab reprezentate interesaţi de jurnalism. În plus, vor fi organizate anual consultări privitoare la rasism, discriminare şi hărţuire.

Total
0
Shares
Total
0
Share