Astra Zeneca, somată să livreze vaccinul – Focus Prima TV

Astra Zeneca, somată să livreze vaccinul

Royal Navy medics prepare syringes ahead of giving injections of the Oxford/AstraZeneca Covid-19 vaccine to members of the public at a vaccination centre set up at Bath racecourse in Bath, southwest England on January 27, 2021. – Over 30 new coronavirus vaccination centres were set to open around England this week as Britain’s largest ever innoculation programme continued to gain pace. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) (Photo by ADRIAN DENNIS/AFP via Getty Images)

Uniunea Europeană a cerut noi explicații pentru întârzierea livrărilor de vaccinuri ale companiei AstraZeneca. Președintele Comisiei Europene a anunțat publicarea contractului cu firma AstraZeneca, semnat în august, pentru a demonstra că există clauze care obligă firma de medicamente să livreze vaccinul. De asemenea, este așteptată apariția unui nou vaccin, după ce savanții americani au declarat că testele serului Novavax au demonstrat o eficiență de 89% pe pacienții din Marea Britanie.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu există nici o legătură între decesele post-vaccinare la persoanele în vârstă și serul de la Pfizer, după ce unele canale media au sugerat o astfel de conexiune.
Anunțul vine în momentul în care Europa se confruntă cu noi întârzieri ale dozelor de vaccin, iar unii doctori au ajuns să compare situația cu o ruletă rusească. Dar liderii Organizației Mondiale a Sănătății dau asigurări că firmele de medicamente lucrează non stop pentru a produce vaccinuri.

Situația devine și mai îngrijorătoare în Franța, unde este în vigoare doar o interdicție de circulație pe timp de noapte. Se așteaptă ca liderii de la Paris să anunțe noi măsuri restrictive.

În schimb, cei mai mulți francezi sunt sătui de restricții, subliniază presa de la Paris, și așteaptă revenirea la normalitate.

Situația este din ce în ce mai gravă și în spitalele din Germania, unde medicii și asistentele au ajuns la epuizare după aproape un an de pandemie.

Pe de altă parte, printre cei care s-au vaccinat se numără secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio GUTIEREȘ, în vârstă de 71 de ani, și actorul britanic Anthony Hopkins, ajuns la vârsta de 83 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share