AstraZeneca în Europa – Focus Prima TV

AstraZeneca în Europa

Inquam Photos/Octav Ganea

Al treilea val al pandemiei lovește în plin Franța. Iar premierul de la Elysee admite public dezastrul din sistemul sanitar din Hexagon. De asemenea, șeful guvernului francez a anunțat că se va vaccina cu serul produs de AstraZeneca dacă autoritatea europeană sanitară va confirma că acest vaccin este sigur.

Spitalele franceze s-au confruntat, în ultima săptămână, cu o presiune uriașă după ce numărul pacienților internați la terapie intensivă a crescut dramatic. Premierul Jean Castex plasează vaccinarea pe primul loc al strategiei în lupta cu noul coronavirus, îngreunată, însă, de suspendarea serului AstraZeneca. Situația este cu atât mai dramatică, cu cât o nouă variantă de COVID-19, greu de depistat la testarea PCR, a fost depistată în regiunea Bretania.

Recent, Franța a decis suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca. Chiar și așa, premierul francez și-a anunțat intenția de a se imuniza cu acest ser. Însă doar în anumite condiții.

Și alte 12 state membre ale Uniunii Europene au oprit imunizările cu serul AstraZeneca, în așteptarea rezultatului investigațiilor făcute de Comisia Europeană. O decizie legată de continuarea sau suspendarea utilizării acestui vaccin va fi anunțată în cursul zilei de mâine.

Total
0
Shares
Total
0
Share