Astrazeneca, testat pe copii – Focus Prima TV

Astrazeneca, testat pe copii

Nu este momentul să lăsăm garda jos, în fața coronavirusului…este avertismentul directorului general al
Organizației Mondiale a Sănătății… Atenționarea are loc în ziua în care bilanțul deceselor din cauza pandemiei a ajuns la 2 milioane 400 de mii pe plan mondial. Cele mai multe victime sunt în Statele Unite, Brazilia și Mexic. Iar compania AstraZeneca a anunțat că va face teste pe copii, pentru a produce un vaccin care poate fi utilizat pentru cei sub 18 ani.

Deși cele mai recente date arată o scădere a ratei infecătăriii, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății face apel la prudență.

Directorul general al OMS a precizat că echipa care a fost recent la Wuhan lucrează acum la un raport detaliat asupra vizitei în orașul de unde a izbucnit pandemia. Între timp, un membru al echipei a spus că guvernul de la Beijing a refuzat să le prezinte inspectorilor date despre primele cazuri de Covid-19.

Presa britanică susține că vaccinul de la AstraZeneca va fi testat și pe copii cu vârste între 6 și 17 ani. În prima etapă vor fi făcute teste pe 300 de voluntari. AstraZeneca este unul dintre cele trei vaccinuri aprobate în Marea Britanie și poate fi folosit și pe cei trecuți de 65 de ani.

Specialiștii spun că accelerarea vaccinării ar putea ajuta la ridicarea restricțiilor, aflate în vigoare din 5 ianuarie. Până acum au fost vaccinați 13 milioane de britanici.

Vaccinările în ritm alert continuă și în Spania, unde se utilizează sistemul de imunizare în mașină, astfel încât pacienții nu mai trebuie să intre în spital. Pentru această metodă au fost favorizate persoanele în vârstă, care fac acum rapelul, după ce au primit prima doză de ser Pfizer. Numărul de infectări din Spania a sărit de 3 milioane iar cel al deceselor a depășit 64 de mii.

În Cehia este stare de alertă în condițiile în care crește numărul infectărilor cu tulpina britanică a virusului.

Datele arată că aproape 60 la sută dintre pacienții internați în ultima lună erau infectați cu tulpina britanică.

Compania Moderna a anunțat că intenționează să crească volumul flacoanelor sale cu 50 la sută pentru a accelera campania de vaccinare. Și apar tot mai multe centre uriașe de vaccinare, cum ar fi stadioane și săli de sport. Un astfel de centru este în Texas, unde din decembrie până acum au fost imunizate peste 50 de mii de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share