Astrazeneca,utilizata la cei de peste 65 de ani – Focus Prima TV

Astrazeneca,utilizata la cei de peste 65 de ani

Tulpina britanică a coronavirusului ar putea deveni cea mai răspândită în lume, avertizează experții de la Londra. Vestea vine după ce noul vaccin al celor de la AstraZeneca și Universitatea Oxford a primit undă verde pentru utilizarea la acienți trecuți de 65 de ani. În condițiile în care campania de vaccinare întâmpină în continuare dificultăți în țările europene, situația rămâne gravă. Secțiile ATI din Spania sunt aproape pline, iar Germania a decis să prelungească restricțiile până pe 7 martie.

Vestea că vaccinul AstraZeneca poate fi utilizat și la vârstnicii de peste 65 de ani a fost primită ca o victorie de către premierul britanic Boris Johnson.

Șeful guvernului a subliniat că britanicii ar trebui să privească acest vaccin ca și cum ar fi unul antigripal. El s-a declarat convins că aceste seruri vor fi din ce în ce mai bune și mai eficiente. Experții Organizației Mondiale a Sănătății au venit cu recomandări speciale pentru administrarea vaccinului AstraZeneca pentru vârstnici.

De asemenea, experții recomandă utilizarea a două măști pentru o protecție mai bună sau o singură mască dar foarte bine fixată pe față. Germania a prelungit pentru a treia oară perioada de restricții
sanitare pentru a bloca răspândirea virusului.

Situația rămâne deosebit de gravă în Spania, unde cadrele medicale abia fac față asaltului asupra saloanelor de terapie intensivă. Madridul rămâne cel mai aglomerat loc pentru pacienți.

În timp ce în țările europene se prelungesc restricțiile, chinezii se pregătesc să sărbătorească intrarea în Anul Bivolului. Chiar în Wuhan, epicentrul pandemiei, distanțarea socială nu se mai respectă, vânzătorii de mâncare sau de cadouri au revenit pe străzi.

Iar masca, deși este obligatorie, se poartă mai mult sub nas, chiar și în deja faimoasele piețe de carne, de unde se bănuiește că a pornit epidemia.

Total
0
Shares
Total
0
Share