Atac ucigaș cu arcul, în Norvegia - Focus Prima TV

Atac ucigaș cu arcul, în Norvegia

Atac ucigaş cu arcul, în Norvegia! Cinci oameni au murit, iar alți doi au fost răniți după ce au fost vânaţi de un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi. Suspectul a fost arestat la scurt timp după tragedie, iar asupra lui au fost găsite și alte arme. Acum, autorităţile încearcă să afle motivul pentru care individul a recurs la acest gest. În plus, nu este exclusă nici ipoteza unui atac terorist.

Numeroase imagini cu elicoptere ale poliției trimise la locului crimei au fost postate pe rețelele sociale. Atacul s-a produs în mai multe locuri din orașul Kongsberg, situat în sud-estul Norvegiei, inclusiv într-un supermarket. După ce a tras cu arcul și săgețile în victime, suspectul a fugit cu o mașină, însă a fost prins, la scurt timp, de autorități.

Oficialii au îndemnat populația să nu iasă din case, iar mai multe cartiere au fost izolate. Autorul atacului este un
cetățean danez, în vârstă de 37 de ani, stabilit de mai mulți ani în Norvegia. Presa locală a scris că suspectul s-ar fi
convertit la islam și are antecedente penale, însă autorităţile nu au confirmat informațiile. Cu toate acestea, polițiștii nu exclud ca motivațiile bărbatului să fie de natură teroristă.

Acum 10 ani, Norvegia a fost ținta unor atacuri de extremădreapta majore comise de teroristul Anders Behring Breivik. 69 de oameni au murit atunci după ce au fost împușcați, la un miting de pe insula Utoya. În plus, opt persoane și-au pierdut viața după ce o bombă a fost detonată în capitala Oslo.

Total
0
Shares
Total
0
Share