Atenție la capcanele din contractele la energie – Focus Prima TV

Atenție la capcanele din contractele la energie

Românii care nu au schimbat contractul pentru furnizarea nergiei vor beneficia de cel mai bun pret din oferta concurențială a distribuitorilor lor și vor putea opta pentru o noua ofertă. Totuși, fiți foarte atenți atunci când semnați noi contracte de energie, pentru a evita anumite capcane. Prețurile prea mici, spre exemplu, pot ascunde nereguli, avertizează specialiștii.

Piata energiei a fost complet liberalizata la 1 ianuarie. Clienţii asnici vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor. De asemenea, cel puţin până in iunie 2021, clienţii vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, conform ordinului emis de Autoritatea Natională de Rgelementare în Domeniul Energiei. Procesul de contractare a fost simplificat, pentru a veni in ajutorul consumatorului. Specialiștii avertizează, totuși, să fim foarte atenți atunci când semnăm un contract cu un nou distribuitor.

O altă capcană care se practică se referă la agenţii de vânzări care vin la ușa clienților, spun că sunt de la compania de energie şi că trebuie să semnezi ceva foarte rapid, altfel rămâi fără electricitate. Prin noul ordin al ANRE, sunt prevăzute obligaţii suplimentare pentru furnizori, care trebuie sa transmită, o dată cu fiecare factură emisă, o informare privind procesul de liberalizare precum şi un formular de selecţie ofertă.
Prin completarea acestui formular, clientul poate alege direct oferta concurenţială optimă, iar transmiterea documentului constituie acordul de încheiere a contractului. Documentul intră în vigoare în cinci zile de la data primirii de către furnizor a formularului de ofertă completat şi semnat de către client.

Total
0
Shares
Total
0
Share