Au îndulcit pandemia cu ciocolată – Focus Prima TV

Au îndulcit pandemia cu ciocolată

După lunile amare ale pandemiei, românii au redescoperit gustul ciocolatei de calitate. Sărbătorile de iarnă au fost un balon de oxigen pentru ciocolatieri. Fie că e vorba de ciocolata artizanală sau de bombe făcute din ciocolată, românii au fost tentați să cumpere orice fel de bunătăți din această categorie.

Ciocolatierul clujean Dinu Criste a dus arta gastronomică la un alt nivel. În mâinile lui cacaoa de cea mai bună calitate se tranformă în bucăți delicioase de ciocolată. Pandemia a alungat mulți dintre clienți, însă odată cu venirea sărbătorilor afacerea sa a prins din nou viață Pralinele sale colorate sau ciocolata cu cannabis sunt iar la mare căutare.

În ultimii ani, numărul celor care fac ciocolată artizanală a crescut simțitor. Și asta pentru că românii au prins gustul alimentelor de calitate. La Brașov, Dorian vinde de mai bine de un deceniu delicioasele specialități. Secretul său stă în faptul că reușește să se reinveteze permanent.

În preajma Sărbătorilor, comezile au început să curgă. Pierderile înregistrate în ultimele 10 luni sunt însă greu de compensat.

În aceste momente dificile pentru afacerile de nișă, Carmen a făcut o alegere inspirată. Banala ciocolată fierbinte ajunge pe mesele clienților într-o formă unică.

Antrepronarea a făcut și câteva filmulețe cu bombele de ciocolată pe care le-a postat pe o rețea socială. Impactul videoclipului a fost o surpriză pentru ea.

În ciuda vremurilor grele pe care le traversăm, ciocolatierii sunt optimiști. Cine a gustat o dată dintr-o ciocolată de calitate își va dori mereu să repete experiența.

Total
0
Shares
Total
0
Share