Autoritățile fuseseră avertizate încă din 2019 că se face trafic cu pui de urs în România. Ministrul Mediului: Verificăm – Focus Prima TV

Autoritățile fuseseră avertizate încă din 2019 că se face trafic cu pui de urs în România. Ministrul Mediului: Verificăm

Cazul revoltător al celor patru pui de urs scoși din bârlog de patru angajați ai unei firme de exploatare forestieră din Neamț a scos la iveală ipoteza existenței unor rețele de trafic cu pui de urs. În timp ce ministrul Mediului susține că nu cunoaște subiectul, dar că va cerceta, iar reprezentanții ONG-urilor se feresc să vorbească public despre existența acestuia, am aflat că autoritățile au fost avertizate încă din 2019 despre existența fenomenului și li s-a cerut să acționeze. 

În 2019, un bărbat din Harghita a fost ucis de o ursoaică din cauză că a pătruns în bârlogul acesteia, după toate aparențele, pentru a îi lua puii. Ursoaica a fost ulterior împușcată prin decizie a Ministerului Mediului. 

O anchetă cu camera ascunsă realizată la vremea respectivă de Știrile Protv a arătat că în zonă se făcea comerț cu pui de urs, reporterii obținând de la traficanți promisiunea achizionării unui ursuleț. 

Liviu Cioineag, director executiv al ONG-ului Coaliţia Natura 2000 declara în 2019 pentru Știrile Protv:  “Este un fenomen. Pot fi grădini zoologice de la noi sau din străinătate, sau restaurante unde se serveşte urs, poate că şi persoane particulare, inconştiente, care vor să aibă. Pentru un urs adult e nevoie de avize, proceduri, cu un pui e mai simplu.”

Total
0
Shares
Total
0
Share