Avaria din N-V țării a fost cauzată de un incident în rețeaua europeană, care a fost separată în două. A fost lansată o investigație – Focus Prima TV

Avaria din N-V țării a fost cauzată de un incident în rețeaua europeană, care a fost separată în două. A fost lansată o investigație

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că avaria de la rețeaua de energie electrică din nord-vestul României a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată. El a dat asigurări că “Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”. Totodată, Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa precizează că o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată de reţeaua interconectată a restului Europei, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă.

“Întreruperea energiei electrice din zona de nord -vest a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată.

Astfel că a fost afectată și țara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E.

Total
0
Shares
Total
0
Share