Avem aproximativ 9.500 de pensii speciale, unde pensia medie este de 9.600 de lei! Raluca Turcan vine la Insider Politic, mâine de la 11:00, la Prima TV. - Focus Prima TV

Avem aproximativ 9.500 de pensii speciale, unde pensia medie este de 9.600 de lei! Raluca Turcan vine la Insider Politic, mâine de la 11:00, la Prima TV.

Duminică, de la ora 11.00, la Prima TV, Raluca Turcan vine la Insider Politic pentru a răspunde întrebărilor jurnalistului Sebastian Zachmann. Ministrul Muncii din Guvernul Cîțu va discuta despre reformele promise și nu se vor ocoli întrebările legate de pensii, despre salariile bugetarilor și mai ales despre sporurile acestora. 

Sebastian Zaichmann : Cum s-a ajuns în situația ca angajații la stat să primească celebrele sporuri de calculator sau de praf?

Raluca Turcan: Exceptia a ajuns să devină regulă. Am ajuns ca prin lobby făcut în Parlament, diferite categorii profesionale să apară cu excepții de la regula stabilită pentru toți bugetarii. Ponderea cheltuielilor statului este peste media europeană. Facem o analiza temeinica a acestor sporuri și nu intrăm populist în subiect. Pentru o bună parte a angajaților din sistemul bugetar, sporurile au ajuns să fie completări la salariu. Mai bine creștem salariile de bază deât să avem tot felul de sporuri care nu își au rostul.

Sebastian Zaichmann: Câte sporuri aveți?


Raluca Turcan: Eu, ca ministru, nu am niciun spor. Demnitarii nu au sporuri.

Sebastian Zaichmann: În subordinea dumneavoastră sunt angajați care au diverse sporuri?

Raluca Turcan: Sunt sporuri care se dau pentru condiții vătămătoare.

Sebastian Zaichmann: Pregătește Guvernul majorarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei?


Raluca Turcan: Răspunsul este nu. Vârsta de pensionare rămane 65 de ani. Avem aproximativ 9.500 de pensii speciale, unde pensia medie este de 9.600 de lei, în timp ce pensia medie pentru 4,9 milioane de pensionari este aproximativ 1.500 de lei și 2,7 milioane de pensionari au pensiile sub 1.500 lei. E o inechitate crasă pe care nu poți să o lași neatinsă.

Total
0
Shares
Total
0
Share