Avertisment de călătorie în Spania – Focus Prima TV

Avertisment de călătorie în Spania

Avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit Ministerului de Externe, sunt în vigoare coduri portocalii și galbene de ninsoare în mai multe regiuni din acest stat iberic. Sunt vizate în special regiunile Andaluzia și Murcia iar vremea este rea și la Madrid. De asemenea, Țara Bascilor, Catalonia și regiunea Valenciei sunt sub cod galben de ninsoare sau vânt
puternic. Acestea sunt efectele furtunii de zăpadă Darcy, care a afectat aproape toată Europa de Vest.

Locuitorii Europei Occidentale se confruntă de peste 2 zile cu cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii zece ani. Furtuna Darcy, supranumită Bestia din est, pentru că frontul atmosferic extrem de rece , s-a deplasat din estul continentului și a paralizat traficul din Germania și Olanda.

Locuitorii din orașele olandeze au curățat zăpada din fața locuințelor iar bicicletele au fost înlocuite, din cauza noului peisaj, cu sănii.

Traficul feroviar a fost întrerupt parțial pentru că șinele au fost acoperite de gheață și zăpadă. Probleme în traficul rutier și feroviar au fost și în nordul Germaniei. Pe mai multe autostrăzi au fost înregistrate accidente din cauza nerespectării condițiilor de trafic, în special în regiunea Berlinului. De asemenea, mai multe curse de tren au fost anulate din cauza ninsorii. Mulți germani nu au mai văzut o zăpadă atât de mare de ani de zile, iar meteorologii spun că vremea va fi la fel pentru mai multe zile.

Și in capitala belgiană Bruxelles a nins abundent iar covorul de zăpadă a acoperit Grand Place și alte zone cunoscute ale metropolei. Doar câțiva locuitori s-au încumetat să meargă prin oraș.

Englezii nu s-au speriat de zăpadă și au ieșit cu mic cu mare pe derdelușuri improvizate.

În acest timp, pe coasta de nord-est a Marii Britanii s-a produs un fenomen rar. Furtuna de pe mare a dus la formarea unei pături de spumă la mal , care apare atunci când valurile sunt extrem de puternice și
sunt spulberate și de vânt.

Total
0
Shares
Total
0
Share