„Azi e zi liberă”. O înregistrare în dosarul unei tragedii produse în Mediterana arată cum 126 de oameni au fost lăsați să moară – Focus Prima TV

„Azi e zi liberă”. O înregistrare în dosarul unei tragedii produse în Mediterana arată cum 126 de oameni au fost lăsați să moară

126 de migranți care încercau să traverseze Marea Mediterană au murit din cauza indiferenței oficialilor gărzii de coastă libiene, arată mai multe înregistrări care au fost incluse într-un dosar anchetat de procurorii din Italia. Aceste noi probe dezvăluite în urmă cu câteva zile schimbă cu totul ceea ce se știa despre o tragedie din 2017.

Vineri, 16 iunie 2017, ora 8.18. Massoud Abdalsamad, de la Garda de coastă libiană, a fost informat telefonic de către un reprezentant al gărzii de coastă italian că zece bărci cu migranți sunt în primejdie, fiind în derivă în apele teritoriale libiene.

„Este zi liberă, e sărbătoare. Dar pot încerca să ajut. Poate ajungem acolo mâine”, i-a transmis Abdalsamad oficialului italian. 

Mai târziu, în aceeași zi, Abdalsamad a informat Roma că garda de coastă libiană a interceptat cinci bărci și a salvat sute de oameni, dar procurorii nu au primit documente care să confirme această declarație.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a transmis atunci că până la sfârșitul weekendului muriseră 126 de oameni.

Conversația, înregistrată de procurorii din Sicilia care investighează dosare de trafic de migranți, arată indiferența responsabililor libieni față de situația migranților și față de legislația internațională.

Total
0
Shares
Total
0
Share