Băcăniile câștigă teren - Focus Prima TV

Băcăniile câștigă teren

Băcăniile, renumite în Italia pentru că vând produse locale, au prins avânt și în România. În pandemie, mulți români au preferat magazinele de la colțul străzii care vând marfa țăranilor, care desi este putin mai scumpă, este mai sănătoasă. Astfel, a crescut comerțul direct între fermier și client, iar profitul băcăniilor aproape s-a dublat în ultimele luni.

Ovidiu Oltean deține de mai bine de 6 ani o păstrăvărie ecologică la granița dintre judetele Cluj si Bihor. În pandemie a văzut greutățile producători români și a decis, în luna octombrie 2020, să deschidă o băcănie.

Ovidiu Cozea are o fermă de legume lângă Cluj și de ani buni scoate pe piață conserve diverse. Pentru el, băcănia a venit ca o barcă de salvare.

Erno a deschis o băcănie în centrul Clujului și lucrează cu peste 150 de producători locali. Mare parte dintre cei care iau trecut pragul, au rămas clienți fideli.

Și la Iași, băcăniile sunt la mare căutare. În pandemie, vânzările fermierilor au scăzut chiar și cu 40 la sută, însă, odată ce şi-au expus marfa pe rafturi, aceata s-a vândut imediat.

Pentru acest producător care și-a atestat tradițional pastrama de porc coaptă, ceafa de porc și slănina afumată, băcănia sa dovedit a fi cea mai bună alegere.

Proprietarii acestei băcănii din Suceava, și-au dat seama că trebuie să-și servească altfel clienţii ca să poată supraviețui.

Proprietarii spun că vor să-i ajute pe producătorii care își vând cu greu bunătățile.

Odată cu pandemia, patronii de băcanii şi-au dat seama că online-ul este vital în aceste vremuri și au început să își dezvolte site-urile și paginile de social media.

Total
33
Shares
Total
33
Share