Bacău: Testare gratuită COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie, la recomandarea medicului de familie - Focus Prima TV

Bacău: Testare gratuită COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie, la recomandarea medicului de familie

Băcăuanii se vor putea adresa către medicul de familie pentru programare telefonică de consult. În urma consultaţiei, aceştia se vor putea testa la recomandarea medicului la primul punct amenajat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, începând cu data de 18 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectând ordinea programărilor din platforma online şi a normelor de protecţie în vigoare la ora actuală. Rezultatele vor fi înregistrate şi trimise către Direcţia de Sănătate Publică, unde se va aplica protocolul sanitar în vigoare.

Iniţiativa aparţine Primăriei Municipiului Bacău care alături de Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Asociaţia Medicilor de Familie Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Crucea Roşie Bacău, Direcţia de Asistenţă Socială, şi cu sprijinul material al EVERGENT Investments (fosta SIF Moldova), Agricola International S.A., AEROSTAR S.A şi şi alţi reprezentanţi ai mediului asociativ privat, au demarat acest program pilot printr-un parteneriat menit să suplimenteze capacitatea de testare la nivel local în speranţa degrevării unităţilor UPU, ATI şi a Serviciului de Ambulanţă, arată un comunicat de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share