Bani aruncați pe câmp - Focus Prima TV

Bani aruncați pe câmp

O clădire care ar fi trebuit să fie noua Casă a Corpului Didactic din Suceava, zace părăsită de câțiva ani, deși s-au
investit în ea, până acum, 500 de mii de euro. Mai mult, este adăpostul perfect pentru oile și ciobanii din zonă. Actualul ministru al educației spune că cel care a aprobat construirea clădirii a luat o decizie eronată pentru că în zonă nu există utilități. Nimeni nu știe dacă noua Casă a Corpului Didactic va fi terminată vreodată sau nu.

O investiție care ar fi trebuit să fie gata în anul 2015 și să coste șapte milioane de lei a ajuns o clădire abandonată. De câțiva ani autoritățile au sistat lucrările la construcția ce se întinde pe o suprafață de cinci mii de metri pătrați. Pentru pază, se alocă, însă, bani în continuare.

Chiar dacă vor găsi finanțare, autoritățile vor fi nevoie să investească enorm de mulți bani în utilități, pentru că întreaga construcție se află la kilometri buni de rețeaua de apă, canalizare și energie. Între timp, foști inspectori generali din învățământul sucevean au avut grijă să cumpere terenurile din vecinătate.

Profesorii care ar fi trebuit să vină aici ar fi trebuit să parcurgă aproape 20 de kilometri dus-întors pe un drum nici măcar pietruit. Ministrul Educației este la curent cu această investiție, dar și cu banii alocați lună de lună pentru o clădire, deocamdată inutilă. Spre exemplu, în localitatea Ciugud, unde se află cea mai modernă școală din România, autoritățile au cheltuit aproape un milion de euro, însă zeci de copii beneficiază de educație la standarde înalte.

Deocamdată, ISJ Suceava își dorește continuarea lucrărilor, însă, pentru moment, este imposibil, deoarece instituția are conturile blocate, în urma unui litigiu mai vechi, care nu îi dă posibilitatea să aloce bani pentru astfel de investiții

Total
0
Shares
Total
0
Share