Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii pe timp de pandemie. Ce ajutoare guvernamentale a mai aprobat Germania – Focus Prima TV

Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii pe timp de pandemie. Ce ajutoare guvernamentale a mai aprobat Germania

Un bonus unic pentru copii de 150 de euro, TVA comasat la produsele alimentare din comerțul de tip catering. Familiile, restaurantele, companiile și lucrătorii independenți vor beneficia de asistență fiscală suplimentară din partea guvernului german, pentru a face față consecințelor economice ale pandemiei de Covid-19. Bundestag-ul a votat vineri cea de-a treia lege privind ajutorul fiscal Corona, care extinde anumite facilități acordate deja anul trecut.

La începutul lunii februarie, Uniunea CDU/CSU și SPD au decis acordarea de noi ajutoare pentru familii, restaurante și persoanele cu salarii mici. Bundestag-ul a aprobat acum legea, însă se solicită deja îmbunătățiri. Pachetul de măsuri a trecut in Parlament cu voturile Uniunii, ale SPD, ale liberalilor (FDP) și Alternativei pentru Germania (AfD). Partidul Stângii (die Linke) și Verzii s-au abținut.


Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii

Printre altele, legea prevede că anul acesta, la fel ca în 2020, familiile vor primi o singură dată un bonus de 150 de euro, pentru fiecare copil care are dreptul la alocația pentru copii. În plus, restaurantele, care sunt închise de luni de zile, urmează să primească sprijin fiscal.


Cota redusă de TVA de 7 în loc de 19 la sută va continua să se aplice produselor alimentare din comerțul de tip catering. Dar acest lucru poate produce efecte numai atunci când gastronomia se deschide din nou – de aceea reducerea taxelor se va aplica, prezumtiv, până la sfârșitul anului 2022. Vechea reglementare prevedea aplicarea acestei facilități fiscale doar până în vara acestui an. La băuturi, TVA-ul rămâne 19%.

Total
0
Shares
Total
0
Share