Banii de la Guvern, mărul discordiei pentru primari - Focus Prima TV

Banii de la Guvern, mărul discordiei pentru primari

INQUAM Photos/Octav Ganea

Criza politică se adâncește! Luni la ora 12 au loc consultările la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier, dar partidele par mai dezbinate ca niciodată. PSD a anuntat azi că îi face plângere penală lui Florin Cîțu pentru modul în care a alocat banii primăriilor, favorizând edilii de la PNL. Este expresia unor frustrări pentru că ei nu sunt acolo, la cheia banilor, i-a luat apărarea președintele Iohannis lui Cîțu, după anunțul social democraților.

PSD il acuză pe Florin Citu ca a impărtit primarilor PNL 150 de milioane de euro drept mită pentru că l-au votat la
congres, în timp ce restul edililor nu au primit mai nimic.

Revolta social democratilor a fosta aspru taxată de președinte. Klaus Iohannis este de părere că guvernul Citu a
fost demis din cauza unor orgolii politicianiste, care nu au ținut cont de interesele românilor,

Prăpastia dintre fostii parteneri de coaliție, USR și PNL pare si ea din ce in ce mai mare. Acuzati si de președinte și de liberali că au părăsit guvernarea si au dat mâna cu PSD, cei de la USR spun că au ales să voteze moțiunea de cenzură pentru că Florin Cițu i-a tratat cu lipsă crasă de respect. Mai mult…vorbesc despre jaf din bani publici.

La Galați, 100 de primari PSD au protestat supărați că fie au primit prea putini bani, fie….deloc.

Pe fondul acestor acuzații, partidele parlamentare vor merge luni la Cotroceni , la negocieri pentru desemnarea unui nou premier. Dacă liderii formatiunilor vorbesc despre un cabinet de specialisti sau chiar despre anticipate, președintele Iohannis lasă de înțeles că nicio posibilitate nu este exclusă. Nici chiar a unei noi desemnări a lui Florin Citu .

Consultările de luni vor începe la ora 12 cu cei de la PNL, urmează PSD de la ora 13 și USR de la ora 14. Cei care vor încheia seria consultărilor sunt minoritățile, de la ora 17:00.

Total
0
Shares
Total
0
Share