Bărbat mort după intervenția brutală a unui polițist – Focus Prima TV

Bărbat mort după intervenția brutală a unui polițist

Caz halucinant la Pitești! Un bărbat de 63 de ani a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de mai mulți polițiști. Martorii spun că pentru a-l imobiliza unul dintre agenți i-ar fi pus piciorul pe gât bătrânului. Intervenția în forță a polițiștilor ar fi fost generată de refuzul acestuia de a părăsi un restuarant care fusese curpins de flăcări. Iar agentul de poliție a avut aceșali comportament ca al polițistului care l-a omorît pe George Floyd

Totul a început în momentul în care localul în care se afla bătrânul a fost cuprins de flăcări. Pentru că a refuzat să se îndepărteze, a fost scos cu forța de polițiști.

În momentul în care polițiștii sosiți la fața locului încercau să îl încătușeze, unul dintre aceștia l-a imobilizat cu piciorul pe gât. La scurt timp barbatul a intrat in stop cardiorespirator. La fața locului a sosit și o ambulanță, însă,
manevrele de resuscitate au fost în zadar. Martorii la cele întâmplate sunt revoltați.

Reprezentanții poliției din Argeș au o altă variantă a evenimentelor.

În momentul de față, pe numele polițistului care a călcat pe gât victima a fost deschis un dosar penal. Agentul avea o vechime în muncă de numai 3 ani. Pe fir a intrat și ministrul de interne.

Procurorii îl cercetează pe polițist pentru de purtare abuzivă și omor din culpă. Ieri, CEDO condamna Politia din Argeș la plata a 25.000 de euro despăgubiri într-un dosar de purtare abuzivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share