Bărbatul din Gorj a murit de infarct - Focus Prima TV

Bărbatul din Gorj a murit de infarct

Syringes filled with a dose of the Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine are prepared at the CHIREC Delta Hospital in Brussels, Belgium January 21, 2021. REUTERS/Yves Herman

Polițiștii din Gorj au ridicat mai multe documente de la Spitalul Judetean de Urgență din Târgu Jiu în cazul
bărbatului de 47 de ani, care a murit a doua zi după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca din lotul retras.
Procurorii încearcă acum să afle dacă trebuie să deschidă un dosar de moarte suspectă. Expertiza medicală arată însă că bărbatul a murit în urma unui infarct, fără a exista o legătură cu vaccinul. Rudele susțin însă, că acesta nu avea probleme de sănătate.

Maria Barbu, inginer pensionar, își plânge fiul, și el inginer care a murit, se pare, în urma unui infarct la o zi după ce fusese vaccinat cu AstraZeneca, chiar din lotul suspect. Femeia spune că fiul ei nu se știa cu probleme cardiace.

Pe 28 februarie, bărbatul s-a prezentat la centru din Bumbești pentru a primi prima doză de ser. Cadrele medicale care s-au ocupat de el spun că nu a avut reacții adverse și părea în regulă, atât înainte cât și după vaccin.

La nici 24 se ore după vaccinarea bărbatul a început sa aibă probleme. I s-a făcut rău la serviciu și a fost dus de urgență la spital unde i s-au aplicat manevre de resuscitare și dădea semne că își revine. A fost transferat la terapie intensivă, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici a decedat.

În urma autopsiei nu s-a stabilit, însă, p legătură între vaccin și moartea bărbatului. Pentru moment, vaccinarea cu dozele din lotul suspect a fost suspendată.

Total
0
Shares
Total
0
Share