Bătaie de joc la Botoşani. Un spital ultramodern stă cu lacătul pe uşă din cauza indolenţei crase a autorităţilor – Focus Prima TV

Bătaie de joc la Botoşani. Un spital ultramodern stă cu lacătul pe uşă din cauza indolenţei crase a autorităţilor

Adevarul

În plină criză sanitară, un spital din Botoşani construit de la zero, cu toate dotările necesare tratării inclusiv a pacienţilor COVID-19, zace închis fiindcă autorităţile locale nu au fost în stare, în trei ani, să asigure utilităţile. În tot acest timp, medicii caută disperaţi soluţii.

„Adevărul” a relatat şi anul trecut despre această situaţie, însă autorităţile nu au făcut nimic să o rezolve. În judeţul Botoşani sunt opt localităţi cu rata de infectare cu SARS-COV 2 de peste 3 la mie. Dintre acestea, două depăşesc cu mult 5 la mie, iar comuna Nicşeni aproape a atins pragul de 8 la mie. Şi în municipiul Botoşani rata de infectare a crescut în ultimele 24 de ore, ajungând la 3.83. În aceste condiţii, locurile din spitale pentru pacienţii COVID-19 aproape s-au epuizat. Pe secţia de Terapie Intensivă nu mai există niciun loc liber, iar medicii spun că este o situaţie cu adevărat disperată. Prefectura a ajuns să caute locuri libere până şi în cele mai puţin adecvate spitale intrând în conflict cu cei din conducerea Spitalului Judeţean. În tot acest haos şi în plină criză sanitară, în municipiul Botoşani, un spital ultramodern cu peste 80 de locuri şi toate dotările necesare zace închis la aproape jumătate de an de la finalizarea lucrărilor. Şi asta fiindcă în ultimii trei ani, Primăria Botoşani nu a fost în stare să tragă utilităţile necesare recepţionării unităţii sanitare. 

Total
0
Shares
Total
0
Share