Bătrânii uitați ai României – Focus Prima TV

Bătrânii uitați ai României

Singuri, bolnavi și cu un dor ce îi secătuiește când se gândesc la copiii lor, plecați prin toată lumea ca să își facă un rost. Sunt bătrânii uitați în case, în cătune din munți, pentru care o pungă cu mâncare sau o vorbă bună face cât o lume întreagă. E timpul să ne oprim o clipă și să îi privim pe cei care ne spun că nu au mult.. dar de fapt, înțelegem după ce îi ascultam, că au totul!

Viața în munți, îi pun la încercare, zi după zi. Cei singuri și bolnavi își pun nădejdea, însă, în cei care pot să întindă o mână de ajutor. Voluntatii de la CERT TRANSILVANIA, au pornit,cu binele înainte pe cel mai greu drum din Munții Apuseni. Au încărcat în mașini haine, medicamente și hrană și s-au grăbit să ajungă la cei..uitati.

Iulian se bucură nespus când poarta se deschide. Și nu e de mirare pentru că omul, imobilizat într-un scaun cu rotile știe că cei care îi calcă pragul l-au ajutat să se miște, puțin câte puțin. Voluntarii i-au făcut o alee ca să poată să aibă grijă de animalele din curte. Are 60 de ani și locuiște singur, după ce copiii i-au plecat la muncă în străinătate. Singurul lui necaz este că scaunul cu care se deplasează pare că nu mai
functioneaza atât de bine…

Total
0
Shares
Total
0
Share