Bătut de față cu poliția - Focus Prima TV

Bătut de față cu poliția

”Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit”! Asta spune Ministrul de Interne despre cazul activistului bătut de față cu poliția în Buzău. Pe de altă parte, însă, sindicaliștii iau apărarea polițiștilor și spun că nu erau pregătiți fizic să intervină iar legislația nu le permitea nici să folosească arma din dotare.

Robert Nițu este activist de mediu. A vrut să documenteze de unul singur cazul unor indivizi care vindeau ilegal păsări. Nu a fost o idee bună însă, pentru că oamenii au sărit la bătaie. I-au spart geamul mașinii și l-au lovit cu pumnii și cu picioarele. A sunat imediat la poliție, iar când credea că a scăpat, bătăușii și-au făcut din nou apariția.

Bărbatul a reușit cu greu să să scape pentru a doua oară din mâinile agresorilor. Ajuns la secție a dat nas în nas cu cei care l-au bătut.

Modul de acțiune al echipajului de poliție este acum anchetat de Corpul de Control. Ministrul de interne spune că
intervenția a fost una incorectă.

Pe de altă parte, reprezentanții sindicatului EUROPOL spun că oamenii legii au făcut tot ce puteau la acel moment- atât din punctul de vedere al legislației cât și al… împrejurărilor.

Pe lângă ancheta corpului de control care-i vizează pe agenți, a fost deschis și un dosar penal pentru lovire și
distrugere, iar agresorii au fost reținuți după ce inițial procurorul i-a lăsat în libertate pe motiv ca nu ar reprezenta
un pericol public.

Total
0
Shares
Total
0
Share