Belgia interzice călătoriile neesențiale – Focus Prima TV

Belgia interzice călătoriile neesențiale

Noile mutații ale virusului SARS-COV-2 determină autoritățile statelor să ia măsuri drastice în vederea limitării răspândirii virusului. Belgia interzice toate călătoriile ne-esențiale în afara și spre această țară, iar în Olanda au fost introduse restricții pe timp de noapte. În acest timp, un centru de imunizare din Franța a fost închis din cauza lipsei dozelor de vaccin.

De pe 27 ianuarie și până pe 1 martie, excursiile recreative sau turistice vor fi interzise în Belgia. Este anunțul făcut de premierul țării pentru limitarea răspândirii noilor mutații de coronavirus. De asemenea, de pe 25 ianuarie, toți călătorii care vin din Regatul Unit, Africa de Sud și America de Sud vor trebui să respecte o carantină de 10 zile și să facă un test covid în prima și în a șaptea zi.

Noi restricții au fost impuse și în Olanda: de astăzi, circulația pe timp de noapte este interzisă, in intervalul orar 21-5 dimineața, iar cei care încalcă regula vor fi amendați cu 95 de euro. Aceasta este pentru prima dată când se ia o astfel de măsură după Al Doilea Război Mondial în statul olandez.

În acest timp, cel mai mare centru de vaccinare pentru COVID-19 din regiunea franceză Île-de-France a trebuit să fie închis. Deși oficialii francezi spun că nu se confruntă cu probleme în ceea ce privește furnizarea de vaccinuri, toate dozele au fost epuizate din cauza cererii mari de imunizare. Cu toate acestea, agenția regională de sănătate a asigurat că 486 de doze vor fi disponibile până pe 25 ianuarie. Extrem de puține,față de numărul de cereri.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, autoritățile din Hong Kong au impus o carantină parțială în districtul Kowloon, după ce au fost depistate 61 de cazuri de COVID- 19 în ultimele 24 de ore. Autoritățile au ca obiectiv încheierea procesului de testare a populației din 70 de clădiri în 48 de ore.

Total
0
Shares
Total
0
Share