Belgienii pot merge la frizerie – Focus Prima TV

Belgienii pot merge la frizerie

Marea Britanie continuă intens campania de vaccinare, iar guvernul de la Londra speră să se revină cât mai curând la o situația aproape normală. O altă țară în care vaccinarea are loc în ritm susținut, Israel, ar putea redeschide hotelurile și sălile de gimnastică pe 23 februarie și restaurantele la începutul lunii martie. În Catalonia s-au organizat alegeri, în condiții stricte de securitate sanitară, în timp ce în Belgia s-au redeschis saloanele de frizerie și coafură.

După aproape patru luni, belgienii au putut merge la frizerie sau coafor, după ce măsurile de carantină s-au relaxat. Guvernul de la Bruxelles a concluzionat că ar fi o decizie bună ca oamenii să se binedispună și să se tundă sau coafeze, dar cu respectarea regulilor sanitare.

Masca este obligatorie, totul este dezinfectat, în salon este un aparat care măsoară calitatea aerului iar între scaunele clienților sunt panouri de plastic pentru a preveni răspândirea virusilor. La relaxarea restricțiilor se gândesc și britanicii, iar premierul Boris Johnson militează pentru accelerarea vaccinărilor,
astfel încât să se ajungă cît mai repede la o imunizare colectivă.

Premierul a vizitat un laborator unde se produc vaccinurile și a dorit foarte mult să imortalizeze acest moment cu un selfie, însă nu a reușit să manevreze aparatul, așa că a avut nevoie de ajutor.
Potrivit reprezentanților serviciului național de sănătate din Marea Britanie, răspunsul populației la campania de vaccinare este foarte mult, 80 la sută dintre britanici fiind dispuși să se imunizeze.

În Portugalia, una dintre țările europene cele mai afectate de actualul val al pandemiei, a început imunizarea pompierilor.

Iar în provincia spaniolă Catalonia au fost organizate alegerile regionale, în condiții de maximă siguranță sanitară. Autoritățile nu au vrut să amâne scrutinul din cauza pandemiei, așa că secțiile de vot au fost amenajate și dezinfectate.

Total
0
Shares
Total
0
Share