''Bibi'' un spectacol despre salvarea unei şcoli, în premieră la Teatrul ''Gong'' - Focus Prima TV

”Bibi” un spectacol despre salvarea unei şcoli, în premieră la Teatrul ”Gong”

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu va prezenta vineri, în avanpremieră, spectacolul “Bibi” conceput şi scris de dramaturga Mihaela Michailov şi regizorul Radu Apostol, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

“Bibi” va avea premiera sâmbătă, de la ora 18,00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu. Acesta este un spectacol prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română. Versiunea în limba română a spectacolului va fi lansată în 2022.

După succesul înregistrat cu producţia “Wanda”, echipa formată din Radu Apostol, Mihaela Michailov şi Gabi Albu revine la Sibiu cu un nou proiect pentru adolescenţi, părinţi şi cadre didactice. “Bibi” este un spectacol despre o a doua şansă, un manifest pentru a păstra o şcoală vie. Povestea lui Bibi e, în acelaşi timp, povestea unor copilării frânte: între părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi bunici care încearcă să le suplinească lipsa. Migraţia e alienantă şi dureroasă pentru copii, părinţi şi bunici. E istoria care lasă urme în familii sugrumate de dor şi nevoia de a fi împreună.

“Bibi e istoria miilor de copii pentru care egalitatea de şanse e o utopie. Copii care învaţă în şcoli abandonate de sistemul educaţional. Copii care duc cu ei navete de kilometri, drumuri neasfaltate, evaluări şi examene epuizante. Ei nu vor fi niciodată în top. Ei rămân la coada clasamentelor făcute ca să-i ignore. Ei sunt copiii din spatele şcoli, la marginea lumii. Şcoli ale dispreţului sistemic. Şcoli ale înfrângerii din care răsare uneori o posibilitate. Bibi e povestea acestei posibilităţi. E povestea lor. O profesoară care, în ciuda tuturor eşecurilor, e acolo pentru el. Pentru Bibi. Băiatul prea mare ca să mai fie alintat şi încă prea copil ca să plece din satul lui”, mărturiseşte Mihaela Michailov, în timpul repetiţiilor.

Regia spectacolului este semnată de Radu Apostol, scenografia de Gabi Albu, iar muzica de Eliza Păuna. Traducerea în limba germană a fost asigurată de Beatrice Ungar. Din distribuţie fac parte actriţele Claudia Stuhler şi Eliza Păuna. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi zece minute şi este recomandat celor cu vârsta peste 10 ani.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share