Biden, după achitarea lui Trump: Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă – Focus Prima TV

Biden, după achitarea lui Trump: Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă

Mandatory Credit: Photo by Evan Vucci/AP/Shutterstock (10434333bm) Donald Trump, Sauli Niinisto. President Donald Trump speaks during a meeting with Finnish President Sauli Niinisto in the Oval Office of the White House, in Washington Trump, Washington, USA – 02 Oct 2019

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat sâmbătă că, în pofida achitării lui Donald Trump în procesul său de impeachment, “fondul acuzaţiei nu a fost contestat”, iar atacul asupra Capitoliului de la 6 ianuarie a arătat că “democraţia este fragilă”, relatează AFP şi Reuters.

“Chiar dacă votul final nu a dus la o condamnare, fondul acuzaţiei nu este contestat”, a declarat democratul după achitarea votată de Senatul SUA în al doilea proces de impeachment contra predecesorului său republican. “Chiar şi cei care s-au opus condamnării, precum liderul minorităţii din Senat (Mitch) McConnell, cred că Donald Trump< şi-a abandonat ruşinos îndatoririle> şi că <practic şi moral este responsabil> pentru provocarea violenţei dezlănţuite la Capitoliu”, a mai apreciat Biden, potrivit Agerpres.

El a spus că se gândeşte la poliţistul de la Capitoliu Brian Sicknick, care a murit în urma violenţelor de pe 6 ianuarie, precum şi la ceilalţi care au rezistat cu curaj sau care şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, Biden a elogiat curajul celor care au făcut efortul de a proteja integritatea democraţiei americane, inclusiv democraţi şi republicani, oficiali electorali, judecători, lucrători în secţiile de votare.

Total
0
Shares
Total
0
Share