Biden îl avertizează pe Putin că se va confrunta cu sancțiuni economice dacă invadează Ucraina - Focus Prima TV

Biden îl avertizează pe Putin că se va confrunta cu sancțiuni economice dacă invadează Ucraina

Profimedia

Președintele Joe Biden este gata să-l avertizeze pe Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri video marți, că Rusia se va confrunta cu sancțiuni care vor afecta economia dacă va invada Ucraina. În același timp, președintele american caută o soluție diplomatică pentru a face față zecilor de mii de soldați ruși de la granița cu Ucraina.

Biden urmărește să clarifice faptul că administrația sa este pregătită să ia măsuri împotriva Kremlinului care ar impune „un cost foarte real” asupra economiei rusești, potrivit oficialilor de la Casa Albă. La rândul său, se așteaptă ca Putin să ceară garanții din partea lui Biden că alianța militară NATO nu se va extinde niciodată pentru a include Ucraina, care a solicitat de mult timp aderarea. Acest lucru nu este o soluție pentru americani și aliații lor din NATO, potrivit The Associated Press.

„Ne-am consultat cu aliații noștri și credem că avem o cale de urmat care ar impune prejudicii semnificative și grave asupra economiei rusești”, a declarant, luni, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. „Puteți numi asta o amenințare. Puteți numi asta un fapt. Puteți numi asta pregătire. Puteți să-i spuneți cum vreți”.

Total
0
Shares
Total
0
Share