Biden începe să anuleze politicile de imigrație în SUA ale lui Donald Trump – Focus Prima TV

Biden începe să anuleze politicile de imigrație în SUA ale lui Donald Trump

Preşedintele american Joe Biden a ordonat revizuirea modului în care sunt procesate cererile de azil în Statele Unite la frontiera cu Mexicul şi a sistemului de imigraţie, încercând să anuleze unele din măsurile dure impuse de predecesorul său Donald Trump, transmite Reuters.

Biden a creat de asemenea un grup de lucru pentru reunirea familiilor de migranţi despărţite la graniţă ca urmare a strategiei de “toleranţă zero” adoptate de Trump în 2018, conform Agerpres.ro.

“Vom acţiona pentru a şterge ruşinea morală şi naţională a administraţiei precedente care – la propriu, nu la figurat – a smuls copiii din braţele familiilor”, a declarat Biden la Casa Albă, la semnarea a trei decrete prezidenţiale legate de imigraţie.

Ordinele executive respective cer mai multe revizuiri şi rapoarte care ar putea declanşa schimbări ale politicii de imigraţie în săptămânile şi lunile următoare, dar nu oferă un ajutor imediat imigranţilor cărora li s-a interzis accesul conform regulilor din mandatul lui Trump, arată Reuters. Printre altele, nu a fost anulat ordinul cunoscut ca “Titlul 42”, emis sub conducerea fostului preşedinte pentru a opri propagarea coronavirusului; reglementarea respectivă permite autorităţilor americane să expulzeze pe aproape oricine este prins trecând ilegal frontiera.

Total
0
Shares
Total
0
Share