Bilanțul morților din China a crescut la 33 - Focus Prima TV

Bilanțul morților din China a crescut la 33

Inundațiile apocaliptice din centrul Chinei au făcut ca bilanțul morților să ajungă la 33. Mai bine de 12 orașe din provincia Henan se află sub ape, iar pagubele înregistrate sunt de proporții colosale. Furtunile s-au extins deja și în nordul țării, iar vremea extremă a făcut deja primele victime.

Imagini halucinante au fost filmate de locuitorii unui oraș din centrul Chinei, în timpul inundațiilor extreme. O femeie a fost salvată în ultimul moment de doi bărbați, după ce era la un pas de a fi luată de ape.

Nu toți au fost, însă, la fel de norocoși. Zeci de oameni au pierit în urma intemperiilor, iar
alte opt persoane sunt date dispărute.

Meteorologii spun că nivelul de precipitații din ultimele trei zile este observat doar o dată la o mie de ani. Până în
prezent, mai mult de o sută de mii de persoane au fost deja evacuate în urma precipitațiilor record. Armata Chinei a trimis peste 5.700 de soldați și membri ai personalului pentru a ajuta operațiunile de căutare și salvare ale autorităților.

Fenomene meteorologice extreme au avut loc și în nordul Chinei. O tornadă a măturat un oraș din provincia Hebei și a provocat moartea a cel puțin două persoane. Furtuna a distrus zeci de case, iar mai multe străzi au fost inundate în urma ploile abundente.

Pentru a preveni un posibil dezastru, salvatorii au efectuat reparații de urgență la cablurile de alimentare deteriorate și la liniile de gaz.

Total
0
Shares
Total
0
Share