Bitcoin, un nou maxim istoric – Focus Prima TV

Bitcoin, un nou maxim istoric

Un nou record în lumea crypto monedelor! Bitcoin a depășit pentru prima dată pragul de 50 de mii de dolari. Acest lucru nu îi surprinde însă pe specialiști. Tendința de apreciere a reginei monedelor virtuale va continua, spun aceștia în condițiile în care mari companii internaționale precum Tesla au luat decizia istorică de a investi în acest plasament.

Tehnologia din spatele Bitcoin dar și faptul că o dată la aproximativ 4 ani masa monetară aflată în circulație se înjumătățește a făcut din această monedă un fenomen global. Aprecierea galopantă din ultima perioadă a criptomenedei are însă o explicație pur financiară.

În octombrie 2013, un bitcoin valora 114 dolari. În doar 3 luni își înzecea valoarea de piață. Însă adevărata revoluție a început la sfârșitul lui 2017 când a ajuns să valoreze aproape 17 mii de doalri. Astăzi un bitcoin costă 50 de mii 500 de dolari.

Mulți români sunt conectați la fenomenul Bitcoin, iar Capitala are deja o infrastructură incipientă prin care moneda virtuală poate fi transformată rapid în bani reali.
Vestea că bitcoinul a trecut de pragul de 50 de mii de dolari este deja binecunoscută tinerilor investitori. Mulți își marchează acum profitul. Alții regretă că nu au avut inspirația și curajul de a paria pe moneda vedetă a zilei.

În acest moment, în lume există peste 4 mii de monede virtuale. Însă Bitcoin este cea mai cunoscută și prima care a ajuns la o acoperire globală.

Total
0
Shares
Total
0
Share