Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an – Focus Prima TV

Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

De 15 ani încoace, cea de-a treia zi de luni din an este supranumită și Blue Monday sau Lunea Albastră. Psihologii spun că acesta este momentul în care depresia îi încearcă pe cei mai mulți locuitori ai planetei. Românii nu sunt o excepție, iar pandemia nu a făcut decât să acutizeze această boală a secolului.

Situatia financiară precară, lipsa apropiaților și vremea nu tocmai prietenoasă sunt doar câteva dintre motivele pentru care a treia zi de luni din an a fost supranumită Lunea Albastră. Tocmai în acest moment dificil, 50 de psihologi și psihoterapeuți români și au unit forțele pentru a oferi gratuit ședinte de terapie celor care mai greu încercați.

Specialiștii spun că, de multe ori, oamenii au nevoie doar să fie ascultați de cineva. Izolarea impusă pe timpul pandemiei a dus la adevărate drame, în special în rândul vârstncilor care locuiesc singuri.

Pe lângă o alimentație sănătoasă, mișcare și sport, psihologii recomandă și modalități inedite de a scapă de stările depresive.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății aproximativ 10% dintre români sunt diagnosticați cu depresie. Statisticile sunt îngrijorătoare mai ales în contextul în care numărul pacienților diagnosticați cu tulburări mintale și de comportament a crescut cu 25% în ultimii 3 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share