Bobotează în vremuri de pandemie – Focus Prima TV

Bobotează în vremuri de pandemie

Pandemia nu a reușit să învingă tradiția. Slujbele de bobotează au fost oficiate în majoritatea lăcășurilor de cult din întreaga țară. Bineînțeles, cu respectarea regulilor stricte instituite de autorități. În Capitală, doar în cadrul procesiunii de la Patriarhie, 10 mii de litri de agheasmă îmbuteliată în sticle de un litru le-au fost distrubuiți credincioșilor veniți la sărbătoarea Botezului Domnului.

Încă înainte de ora 7, credincioșii au început să urce Dealul Patriarhiei. Anul acesta, din cauza regulilor stricte instituite în pandemie, accesul oamenilor a fost posibil doar dinspre Piața Unirii.

La fel ca și în celelalte lăcașe de cult din țară, apa sfințită a fost îmbuteliată încă de ieri cu ajutorul voluntarilor. Sticlele de un litru pline cu Agheasmă au fost însă împărțite cu zgârgenie.

Respectarea normelor sanitare a fost asigurată cu ajutorul unui dispozitiv impresionant de jandarmi.

10 mii de litri de agheasmă au fost oferite credincioșilor care au participat la slujba de Bobotează ținută la Patriarhie. Prezent la eveniment, PreaFericitul Daniel a oficiat o a doua sfințire a apei într-un vas de argint și a binecuvântat de la distanță credincioșii.

Total
0
Shares
Total
0
Share