Boeing extinde vârsta de pensionare pentru directorul general David Calhoun, un vot de încredere în timpul crizelor - Focus Prima TV

Boeing extinde vârsta de pensionare pentru directorul general David Calhoun, un vot de încredere în timpul crizelor

Boeing Co a extins de la 65 la 70 de ani vârsta de pensionare standard în cadrul companiei, pentru a-i permite directorului general David Calhoun să-şi păstreze postul, un vot de încredere şi o dovadă de continuitate, după ce producătorul american de avioane a fost afectat de crizele provocate de pandemie şi de modelul 737 MAX, transmite Reuters.

De asemenea, a anunţat Boeing, directorul financiar Greg Smith se va pensiona în iulie. Smith, un veteran care lucrează de 30 de ani la Boeing, a condus procesul de transformare a afacerii, care a inclus reduceri de costuri şi alocarea resurselor pentru ca firma să depăşească criza.

Calhoun, în vârstă de 64 de ani, fost director la firma de private equity Blackstone şi membru al Consiliului de Administraţie al Boeing din 2009, a fost numit directorul general în decembrie, după ce Board-ul l-a demis pe Dennis Muilenburg.

În octombrie 2019, Calhoun fusese numit preşedinte, dar a renunţat la funcţie pentru a deveni director general.

În ianuarie, Consiliul de Administraţie al Boeing a aprobat pentru Calhoun un salariu anual de 1,40 milioane de dolari şi compensaţii pe termen lung de 26,50 milioane de dolari, dacă va îndeplini anumite obiective.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share