Bogdan Aurescu, la CNN: România, implicată în pregătirea documentului transmis de SUA oficialilor de la Moscova - Focus Prima TV

Bogdan Aurescu, la CNN: România, implicată în pregătirea documentului transmis de SUA oficialilor de la Moscova

Inquam Photos/Octav ganea

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a vorbit despre implicarea României în redactarea documentului pe care Statele Unite l-a transmis Rusiei, document la care Moscova a răspuns joi. De asemenea, Aurescu a vorbit despre situaţia tensionată din Ucraina şi pretenţiile Rusiei.

Pe 26 ianuarie, SUA au transmis Federaţiei Ruse un document la care Moscova a răspuns joi.   „Am observat că ministrul Lavrov a transmis răspunsul părţii ruse la propunerile care au fost transmise la 26 ianuarie de către Statele Unite. România a fost implicată în pregătirea acelui document al Statelor Unite. Dar, în acelaşi timp, ceea ce ar fi trebuit să fie un gest de deschidere la dialog a fost însoţit de declararea şefului adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Moscova ca persona non grata. Aşadar, imaginea de ansamblu este destul de îngrijorătoare”, a declarat Bogdan Aurescu, pentru CNN.

Total
0
Shares
Total
0
Share