Bolnav de 86 de ani umilit de medici – Focus Prima TV

Bolnav de 86 de ani umilit de medici

Un bătrân de 86 de ani a făcut stop cardio-respirator pe masa de operație, după ce a fost ținut 30 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați. Adus la spital în stare gravă, omul bolnav de cancer a fost lăsat să zacă pe scaunele unității și ulterior pe o targă, în așteptarea testului Covid. Acum, fiica, medic în Statele Unite și nepoata au depus plângere la poliție, iar spitalul a început o anchetă.

Într-o scrisoare adresată Spitalului de Urgență din Galați, un medic român, stabilit în Statele Unite, reclamă faptul că tatăl său a fost tratat total neprofesionist de medicii gălățeni. Deși intervenția chirurgicală este o urgență în cazul acestuia, bărbatul a fost lăsat să zacă ore în șir în așteptarea
rezultatului la testul pentru covid.

După mai bine de o zi în care starea pacientului s-a deteriorat constant, medicii au luat decizia unei intervenții chirurgicale.

Cât timp bătrânul a fost internat, nici fiica și nici nepoata nu au putut afla informații cu privire la starea de sănătate a pacientului.

În spital domnește tăcerea cu privire la acest caz. Reprezentanții unității medicale s-au limitat să declare că o anchetă internă a fost deschisă pentru a fi elucidate acuzațiile aduse de familia bolnavului.

Incidentul nu este însă unul singular. În urmă cu o săptămână, în același spital, un bătrân bolnav de altzheimer a fost externat fără acordul familiei. Bărbatul a rătăcit în oraș ore-n șir prin frig și a fost găsit doar cu ajutorul oamenilor care s-au mobilizat pe rețelele de socializare.

Total
0
Shares
Total
0
Share