Bolnavii de Covid-19, detectați de câini – Focus Prima TV

Bolnavii de Covid-19, detectați de câini

Bolnavii infectați de COVID-19 vor putea fi detectați de acum înainte prin intermediul…câinilor. Este un proiect unic în România, inițiat de un Centru chinologic din Sibiu. Animalele sunt antrenate de aproape un an de zile, iar primele rezultate au început deja să apară.

Câinii Centrului Chinologic Sibiu au învățat să detecteze pacienții infectați cu virusul sars-cov-1. Proiectul a început în vara anului trecut. Animalele detectează pacienţii bolnavi de covid în primul rând după mirosul lor. În antrenarea câinilor sunt folosite bucăți de tifon steril, care conțin transpirația pacienților.

În timpul antrenamentului, fiecare câine trebuie să miroasă mai multe probe. În momentul în care descoperit-o pe cea infecatată cu noul coronavirus, el se așează și își așteaptă recompensa. Cel mai tânăr câine are doar 5 luni. Totuși, Fin știe deja să identifice pacienții bolnavi de covid 19.

Chiar dacă unii câini au început să aibă primele rezultate abia în urmă cu două săptămâni, instructorii, dar și șeful centrului sunt optimiști.

Câinii Centrului Chinologic Sibiu sunt foarte cunoscuți și pentru bunele rezultate în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, dar și investigare criminalistică.

Total
0
Shares
Total
0
Share