Bolojan despre ‘reţeta’ administraţiei eficiente: Cheltuieli de personal mici, investiţii, accesarea de fonduri europene – Focus Prima TV

Bolojan despre ‘reţeta’ administraţiei eficiente: Cheltuieli de personal mici, investiţii, accesarea de fonduri europene

“Reţeta Bolojan în administraţie” înseamnă geografie, patrimoniu, controlul bugetelor, investiţii, majoritate în CL sau CJ şi, desigur, oameni şi strategie, a explicat joi preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, în cadrul Conferinţei “Oraşe şi comunităţi. Viziune 2030′, organizată de JumpToSmart.ro şi SMARTiCITY.

Ilie Bolojan, care a deţinut trei mandate de primar al municipiului Oradea, a răspuns astfel la întrebarea “Ce înseamnă Reţeta Bolojan în administraţie?” adresată de Camelia Spătaru, preşedinta Asociaţiei SMARTiCITY / cofondator JumpToSmart.ro, într-o scurtă discuţie pe tema “De ce este Oradea considerat unul dintre oraşele cu cea mai eficientă administraţie publică din România?”.

“Pe noi ne-a ajutat şi geografia, pe cei din partea de vest a României. Pe de o parte, pentru că deficitul de infrastructură al ţării noastre a făcut ca investiţiile străine să se concentreze în principal pe o adâncime de câteva sute de kilometri, ceea ce pe cei din zona de vest, Cluj, Oradea, Arad, Timişoara, până la Alba Iulia, Sibiu, ne-a ajutat. Şi primarii din estul României ar vrea să facă parcuri industriale, dar acestea presupun capacitatea de a ajunge la ele. De asemenea, patrimoniul pe care l-am moştenit. Şi alte oraşe ar dori să-şi reabiliteze centrele istorice, dar dacă ele au fost demolate şi s-au construit blocurile comuniste nu au ce reabilita. Oradea a fost ajutată şi de geografie, şi de patrimoniu şi de alte contexte. Nu există nişte secrete deosebite”, a declarat Bolojan.

Edilul a precizat însă că ceea ce a făcut ca administraţia orădeană să se diferenţieze faţă de alte zone a fost controlul bugetelor.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share