Boom de nașteri de gemeni – Focus Prima TV

Boom de nașteri de gemeni

Nașterile cu gemeni au explodat în ultimul timp! Peste 1,6 milioane de perechi de gemeni se nasc în fiecare an în întreaga lume, adică aproape unul din 40 de bebeluși. Fenomenul are legătură directă cu evoluția reproducerii asistate – sau fertilizările in vitro, cum sunt cunoscute în sens larg. Specialiștii atrag atenția că există mai multe riscuri în astfel de sarcini, iar mămicile trebuie să fie de două ori mai atente.

Dacă un copil este un motiv de bucurie, atunci când părinții află că vor avea doi sau chiar mai mulți, sunt în extaz. Și din ce în ce mai multe familii au trăit aceste sentimente. Rata nașterilor de gemeni, la nivel global, a crescut cu o treime în doar trei decenii, atingând cifre record. La Spitalul Filantropia din București, cea mai veche clinică de obstretică și ginecologie din România, incidența sarcinilor gemelare a
crescut de la 1,5 la 100 de nașteri în 2015, la 2 la 100 de nașteri în 2020.

Specialiștii atrag atenția că acești bebeluși pot fi de multe ori subponderali, prematuri sau cu alte complicații, iar nașterea, de cele mai multe ori, se face prin cezariană.

Din cei 3,2 milioane de gemeni născuți în fiecare an la nivel mondial, 1,3 milioane vin pe lume în Africa, adică 650 de mii de perechi, și tot atâția în Asia. Restul de aproximativ 600 de mii de gemeni se nasc pe celelalte continente. În România, cu o populație într-o continuă scădere, în 2020 s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani. În București au avut loc cele mai multe nașteri, iar în județul Vaslui, cele mai puțin, în scădere cu 25% față de 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share