Boom de naşteri de gemeni

Boom de naşteri de gemeni

Naşterile cu gemeni au explodat în ultimul timp! Peste 1,6 milioane de perechi de gemeni se nasc în fiecare an în întreaga lume, adică aproape unul din 40 de bebeluşi. Fenomenul are legătură directă cu evoluţia reproducerii asistate - sau fertilizările in vitro, cum sunt cunoscute în sens larg. Specialiştii atrag atenţia că există mai multe riscuri în astfel de sarcini, iar mămicile trebuie să fie de două ori mai atente.

Dacă un copil este un motiv de bucurie, atunci când părinţii află că vor avea doi sau chiar mai mulţi, sunt în extaz. Şi din ce în ce mai multe familii au trăit aceste sentimente. Rata naşterilor de gemeni, la nivel global, a crescut cu o treime în doar trei decenii, atingând cifre record. La Spitalul Filantropia din Bucureşti, cea mai veche clinică de obstretică şi ginecologie din România, incidenţa sarcinilor gemelare a
crescut de la 1,5 la 100 de naşteri în 2015, la 2 la 100 de naşteri în 2020.

Specialiştii atrag atenţia că aceşti bebeluşi pot fi de multe ori subponderali, prematuri sau cu alte complicaţii, iar naşterea, de cele mai multe ori, se face prin cezariană.

Din cei 3,2 milioane de gemeni născuţi în fiecare an la nivel mondial, 1,3 milioane vin pe lume în Africa, adică 650 de mii de perechi, şi tot atâţia în Asia. Restul de aproximativ 600 de mii de gemeni se nasc pe celelalte continente. În România, cu o populaţie într-o continuă scădere, în 2020 s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 100 de ani. În Bucureşti au avut loc cele mai multe naşteri, iar în judeţul Vaslui, cele mai puţin, în scădere cu 25% faţă de 2019.

Afla mai multe despreboomgemeninasteritop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt