BOR susține campania de vaccinare – Focus Prima TV

BOR susține campania de vaccinare

Biserica Ortodoxă Română va susține campania de vaccinare. Patriarhul Daniel a spus că instituția va face front comun cu autoritățile din linia întâi și va ajuta la informarea credincioșilor cu privire la imunizare și beneficiile vaccinului. Mai mult, reprezentanți de seamă ai clerului au anunțat că se vor vaccina și îi vor îndema pe credincioși să le urmeze exemplul.

Înalt Preasfințitul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va împărți în toate eparhiile materiale informative despre imunizare. Credincioșii vor primi o broșură intitulată ”Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Deja autoritățile au trimis mii de exemplare în toată țara.

Înalt Preasfințitul Calinic al Argeșului și Muscelului a anunțat că se va vaccina anti-covid și îi îndeamnă pe credincioși să se informeze și să se imunizeze.

”Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina. Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență. Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare care își iau în serios chemarea. Doar cei răutăcioși își exprimă mereu nemulțumiri.” – a scris reprezentantul Arhiepiscopiei Argesului și Muscelului pe pagina de facebook.

Există, însă, și fețe bisericești ceva mai sceptice în legătură cu pandemia și metodele de a o combate. În urmă cu câteva luni Înalt Preasfințitul Teodosie a ignorat regulile si restricțiile și a împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță.

Total
0
Shares
Total
0
Share