Box-office-ul filmelor de la Hollywood din 2020, la cel mai scăzut nivel – Focus Prima TV

Box-office-ul filmelor de la Hollywood din 2020, la cel mai scăzut nivel

Filmele produse la Hollywood au înregistrat o scădere fără precedent, de 80%, la veniturile din box-office în America de Nord pe parcursul anului 2020, când pandemia de coronavirus a dus la închiderea sălilor de cinema, iar studiourile au amânat lansarea a numeroase a numeroase pelicule noi, informează Reuters.

Compania de studii de piaţă Comscore a precizat într-un raport de final de an dat marţi publicităţii că box-office-ul nord-american a adus încasări de 2,2 miliarde de dolari în 2020, în comparaţie cu 11,4 miliarde de dolari în 2019.

Veniturile aferente anului 2020 se află la cel mai scăzut nivel din aproape 40 de ani, potrivit datelor retrospective furnizate de Box Office Mojo. Anterior, cele mai mici încasări la box-office-ul nord-american s-au înregistrat în 1981, cu un total de 918 milioane de dolari, în anul în care ”Superman II” a fost pelicula cu cele mai mari venituri.

Comscore nu a dat publicităţii date la nivel global pentru 2020, dar, potrivit Variety, încasările mondiale s-au prăbuşit cu 71%.

Pandemia a dus la închiderea sălilor de cinema la nivel global începând cu mijlocul lunii martie, unele reţele mici sau mari, precum AMC Entertainment, ajungând în pragul falimentului. Cinematografele sunt în continuare închise în marile centre Los Angeles şi New York City.

Premierele a circa 274 de filme – printre care blockbuster-uri precum ”No Time to Die”, ”Top Gun: Maverick” şi al nouă film din franciza ”Fast and Furious” – au fost amânate pentru 2021, potrivit raportului Comscore.

Drept urmare, filmul poliţist ”Bad Boys for Life”, distribuit de Sony Pictures şi lansat în ianuarie anul trecut, a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din America de Nord în 2020, cu 206 milioane de dolari. În 2019, ”Avengers: Endgame” a dominat box office-ul local cu 858 de milioane de dolari.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share