Brazii care aduc speranţă

Brazii care aduc speranţă

În România în care sărbătorile de iarnă înseamnă cadouri şi masa plină, există o altă Românie în care Moş Crăciun nu a ajuns niciodată. Sunt mii de copii care nici măcar nu visează la asta pentru că normalitatea înseamnă pentru ei… un trai la limita sărăciei. Nu ştiu cum este să ai mâncare destulă, îmbrăcăminte călduroasă pentru zilele reci sau un loc pe care să-l numească „acasă”. În ajutorul lor vin 23 de artişti şi designeri români şi asociatia Salvaţi Copiii.. Împreună, organizează şi anul acesta festivalul brazilor de Crăciun.

Criza sanitară a adâncit şi mai mult prăpastia dintre cei care au şi cei care… nu au avut niciodată. Cătălina, Edi, Ramona, Toni sau Ioana sunt doar câţiva dintre copiii care s-au născut în familii unde grijile şi lipsurile au fost dintotdeauna mai multe decât bucuriile. Trăiesc la limita sărăciei iar mersul la şcoală a devenit ceva ce nu-şi
mai puteau permite. După ce au intrat în programele Salvaţi Copiii au învăţat că şcoala este singura lor şansă de a trăi şi altfel. Anual pentru ei se organizează festivalul brazilor de crăciun unde cele mai creative şi colorate idei se transformă în pomi de iarnă. Anca Fetcu a donat evenimentului un brad pe care l-a lucrat împreună cu copiii ei. Cei mici şi-au dat desenele făcute în timpul anului pentru alţi copii mai puţin norocoşi.

Ana Mohonea şi sora ei Maria făceau împreună, pentru fiecare editie , un brad special. Din cauza pandemiei, însă,
anul acesta l-au făcut…prin videoconferinţă. Una din România, cealaltă din Marea Britanie.

Cel mai special brad este, însă, cel făcut de copii. Beneficiarii asociaţiei , împreună cu Ştefania, au creat…speranţă.

Pe 6 decembrie va avea loc licitaţia pentru brazii festivalului.

După ediţia de anul trecut, aproape 6 mii de copii au fost ajutaţi nu abandoneze şcoala iar alţi peste 200 au fost
încurajaţi să se înscrie. Lor li se adaugă alte câteva zeci de mii care au primit sprijin financiar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt