Brazilia: petreceri sparte de polițiști – Focus Prima TV

Brazilia: petreceri sparte de polițiști

Doi șoferi ai unui autocar cu români au fost arestați de către autoritățile franceze, după ce au încercat să treacă din Spania în Franța cu teste PCR negative false. Toți cei 30 de pasageri au fost trimiși înapoi în Spania, scrie presa
franceză. Pe de altă parte, Spania, țara în care au ajuns aceștia, dar și Franța accelerează vaccinările și limitează
deplasările persoanelor în perioada sărbătorilor pascale. Iar în Brazilia, țară care a depășit pentru a doua zi la rând 3.300 de decese, polițiștii au de furcă în fiecare noapte cu petrecerile ilegale.

Deși Brazilia este acum țara cu cea mai gravă situație, mii de inconștienți participă la petreceri ilegale, ascunși în cluburi cu ușile baricadate pe interior. Cu toate acestea, forțele speciale ale poliției braziliene pătrund cu forța și aplică sute de amenzi. Numai în Sao Paulo au fost sparte peste 700 de petreceri în ultima lună, în condițiile în care decesele sunt de peste 3.300 a doua zi la rând.

În Statele Unite, la Miami, viața pare să fi revenit la normal. Străzile sunt aglomerate și oamenii nu poartă mască, însă polițiștii veghează totuși pentru a fi păstrate regulile sanitare.

Franța accelerează vaccinările, inclusiv cu serul de la AstraZeneca. Campania de vaccinare din Franța a debutat
mai lent, însă autoritățile speră să recupereze în următoarele săptămâni. Până vineri, au fost vaccinați cu prima doză 7,5 milioane de francezi.

Iar în Ungaria, cel mai în vârstă medic din țară continuă să consulte pacienți și chiar să administreze injecții cu vaccinul împotriva Covid 19. În vârstă de 97 de ani, medicul din Budapesta spune că a fost inspirat de tatăl său, care a fost și el doctor.

Doctorul are o fiică, tot doctor, dar la Viena, pe care nu a văzut-o de un an din cauza pandemiei. El are cam 300 de pacienți de care are grijă și vrea să continue activitatea cât mai ține minte numele noilor medicamente.

Total
0
Shares
Total
0
Share