Bucureştenii vor putea urmări traseul solicitărilor depuse la PMB - Focus Prima TV

Bucureştenii vor putea urmări traseul solicitărilor depuse la PMB

Inquam Photos / Ilona Andrei

Edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că, începând de luni, toate direcţiile din Primărie vor folosi Sistemul de Management al Documentelor şi Fluxurilor de Lucru, astfel încât bucureştenii vor putea urmări traseul solicitărilor depuse.

“Important pentru bucureştenii care vor adresa solicitări sau petiţii, Primăria nu va mai fi o cutie neagră. Cei care depun cereri vor putea urmări traseul solicitării lor, la fel cum urmăresc online traseul unei comenzi comerciale (şi ştiu exact că produsele comandate se află în depozit sau la curier sau pe traseul către ei). Acest proces de digitalizare se va petrece treptat, cu o fază de rodaj pentru următoarele 4-5 săptămâni, urmată de cel mult două luni pentru mutarea în online a documentelor şi proceselor birocratice care acum sunt pe hârtie”, a scris edilul general pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, la această regulă vor exista câteva excepţii, precum interacţiunea cu sistemul de justiţie, care cere în diverse împrejurări acte originale, pe suport de hârtie.

Primarul menţionează că funcţionarii Primăriei Capitalei vor avea semnătură electronică, iar fluxurile de lucru în interiorul PMB vor putea fi urmărite online, “monitorizate mult mai uşor şi apoi constant optimizate”.

Se va putea vedea în ce zone sau direcţii “se acumulează întârzieri, cine trebuie tras de mânecă” şi dacă e necesară redistribuirea de personal, precizează Nicuşor Dan.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share