Bugetul până în Martie, cheltuit din Februarie – Focus Prima TV

Bugetul până în Martie, cheltuit din Februarie

Autoritățile din Mioveni se plâng că nu au bani pentru spitalul COVID din oraș și pentru centrul de vaccinare. Fondurile alocate pentru primele trei luni ale anului au fost deja cheltuite…și nici nu am ajuns la finalul lunii februarie. Bugetul de la Ministerul Sănătății ar fi prea mic, mai ales, în contextul în care, secția de ATI și-a mărit capacitatea între timp, spun cei de aici.

În ianuarie, secția A.T.I. de la Mioveni și-a mărit capacitatea de la 7 locuri la 18. S-a montat aici inclusiv o nouă stație de oxigen, iar banii au venit de la primăria Mioveni, spun autoritățile locale.

Spitalul ar fi în pragul colapsului. Banii alocați de Ministerul sănătații, care ar fi trebuit să ajungă pentru primele trei luni ale anului, au fost deja cheltuiți.

Situația se repetă și la singurul centru de vaccinare covid din oraș. Reprezentanții primăriei se plâng că au cheltuit 30.000 de euro pentru dotări, bani care nu au fost încă recuperați. Nici cei 17 medici, 18 asistenți și 3 registratori nu ar fi primit pînă acum vreun ban. Medicii și autorităție locale din Mioveni spun ca dacă ministerul Sanatatii nu va găsi o soluție, este posibil ca activitatea să fie restrânsă…. proportional cu marimea fondurilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share